Kurser i ljudteknik

Vi erbjuder utbildning till dig som vill bättra på dina kunskaper i ljudteknik. Specialanpassade kurser för t ex kyrkor, eller konserthus där man vill att flera personer ska kunna sköta tekniken.

TrainingSupport Yamaha

Att mixa på en digitalmixer kan  vara ganska utmanande om man bara har jobbat med analoga mixerbord tidigare.

Specialanpassade kurser för dig som vill lära dig mixa på analogt eller digitalt mixerbord.

Vi är auktoriserade  Behringer och Yamaha Commercial Audio återförsäljare,  och  användare av Yamaha Pro Audio digitalmixerbord sedan 12 år tillbaka.  Våra tekniker  och utbildare har lång  erfarenhet på DiGiCo,  Yamaha, Behringer´s   digitalmixerbord.

logo_yamahaca

 

Många börjar sin photolibrary_mixer_m7cl_image11mix- bana på små 8- 16 kanals analogmixerbord.    Vid köp av mixerbord ifrån oss, ingår alltid en introduktionskurs på mixerbordet.

Om ni vill att vi kommer och håller en kurs på plats  på er redan inköpta mixer så går det också bra.

Fördelar med ett digitaltX 32 LCD-Scribble-Stripsmixerbord är framförallt att man kan spara en mix,  för att sedan återkomma till den när man behöver den.

Ett exempel är på musikfestivaler, när man har soundcheckat 5 olika band på förmiddagen, och plockar upp exakt samma inställningar under konserten på kvällen.

Eller man kanske har ett band som kommer och spelar en gång i månaden på samma scen,  och istället för att ställa in allt ljudX32-Flowifrån början , så hämtar man ett scenminne med alla inställningar man använde senaste gången man spelade.

En annan fördel är effekternasom finns i mixerbordet. Vid analog mixteknik, så har man en extra rackvagn vid sidan av mixerbordet, samt ännu en extra rack med EQ,  på en digitalmixer är alla dessa effekter inbyggda. Man kan ha externa  analoga effekter inkopplade, och även effekter ifrån sitt datorprogram in direkt i mixerbordet.

 

X 32 Motorized-Faders

  • På kursen för ”live digitalmix” får du lära dig att göra scenminnen
  • Att ställa in dynamik och effekter
  • Att skapa grupper  ( att styra  ett helt trumset med en enda regel)
  • Uppkoppling via nätverkskabel
  • Att styra mixerbordet via en IPad
  • Grundläggande och avancerade funktioner på ett digigalmixerbord

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.